Yıl Sonu Sergilerimiz Devam Ediyor

Yıl Sonu Sergilerimiz Devam Ediyor

Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi´miz tarafından Taşpınar Mahallesi’nde El Sanatları Kursu Yıl Sonu Sergisi yapıldı. Düzenlenen sergiye Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Şap, Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan ile ilçede bulunan çeşitli kurum ve okul müdürleri katıldı.

16.05.2016 877

Sergide konuşma yapan Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Hakan Uçar, “2016 yılının dördüncü sergi açılışını Taşpınar Mahallesi’nde yapmanın gururu içerisindeyiz. Yapılan faaliyetlerin tanıtılması, yaygınlaştırılması ve geleneksel sanatlarımız konusunda farkındalık yaratılması amacıyla düzenlediğimiz bu sergide sizleri yanımızda görmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi´miz hakkında kısa bir bilgi veren Merkez Müdürü´müz Uçar,  “69 alan ve 3065 ayrı programda açılan 356 kursa 2014-2015 eğitim öğretim yılında 6450 kursiyerin katıldığını, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ise açılmış ve açılacak olan 510 kursta kursiyer sayısının 10000 olarak hedeflendiğini belirtti. Ayrıca 2015-2016 eğitim öğretim yılında 4 adet Avrupa Birliği Proje başvurusu olduğunu, kaymakamlıkla ortak yürütülen ‘Diklesinin Farkındayım’ projesi kapsamında 18 dikleksili öğrenciye yağlı boya resim, gitar ve bağlama kursunun verildiğini, İŞKUR’la yürütülmekte olan ‘Mantar Yetiştiriciliği’ kursunda ise 16 engelli vatandaşımıza hizmet verildiğini sözlerine ekledi.

Bu yıl ayrıca Ankara Kalkınma Ajansı’na da bir proje başvurusunun olduğunu ifade eden Uçar, çalışmalarımızda destekleriyle bizi azimlendiren ilçe kaymakamımız Şahin Aslan’a, belediyenin imkanlarını kurslarımız için seferber eden Belediye Başkanımız Fatih Duruay’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hayrettin Balcı’ya, Merkezimiz dışında açtığımız 52 kursumuza kucak açan okul ve kurum müdürlerimize, muhtarlarımıza ve Halk Eğitimi Merkezi’mizde görev yapan tüm personelimize teşekkür ediyorum.” dedi. Ardından El Sanatları Sergisi’nde kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmaları katılımcıların ziyaretine açıldı.