‘Disleksinin Farkındayım’ Projesi Kapanış Töreni ve Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi Yapıldı

‘Disleksinin Farkındayım’ Projesi Kapanış Töreni ve Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi Yapıldı

Gölbaşı Kaymakamlığı Öncülüğünde, Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi ve Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Ortaklığında Düzenlenen “Disleksinin Farkındayım” Adlı Sosyal Sorumluluk Projesi’nin Kapanış Programı ve Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2015-2016 eğitim öğretim dönemi ‘Yıl Sonu Sergisi’ yapıldı.

05.06.2016 1934

Disleksinin Farkındayım’ Projesi Kapanış Törenine ve Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisine Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Garnizon Komutanı Uğur Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Gölbaşı Belediyesi Meclis Üyesi Gökhan Koçak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hatice Şap, Orhan Tekeli, Abdulbaki Durmaz,Disleksi Öğrenme Güçlüğü Dernek Başkanı Atıf Tokar, çeşitli meslek odası başkanları, ilçede bulunan okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Saygı duruşu ve ardından ‘İşaret Dili Korosu’ eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakan Uçar; ‘Bugün burada, Gölbaşı Kaymakamlığı öncülüğünde, Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği ortaklığında yürütülen "Disleksinin Farkındayım" sosyal sorumluluk projesi kapanış töreni vekursiyerlerimiz arasında dayanışma ve işbirliğinin geliştirilmesi, toplumsal ihtiyaçlara duyarlılık gösterilmesinin sağlanması, yapılan faaliyetlerin tanıtılması,  yaygınlaştırılması ve geleneksel sanatlarımız konusunda farkındalık yaratılması amacıyla düzenlenen “Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergi Açılışı”  için toplanmış bulunuyoruz.’ dedi.

Disleksili olmak engel değildir.

Gölbaşı Kaymakamlığı’nın öncülüğünde yürütülen  "Disleksinin Farkındayım" sosyal sorumluluk projesininkasım ayından bu yana yaklaşık 7 ay sürdüğünü dile getiren Uçar, Proje kapsamında 28 kursiyerimize yağlı boya resim, gitar ve bağlama kursları verildiğini, projenin amacının ise, disleksinin engel olmadığı farkındalığını oluşturmak ve çocuklarımızın sosyalleşmelerine katkıda bulunmak olduğunu söyleyerekbu projenin mimarı Gölbaşı KaymakamıŞahin ASLAN’a, Disleksi Öğrenme Güçlüğü Dernek Başkanı Atıf Tokar’a, Gölbaşı Kaymakamlığı Proje ekibine ve desteklerinden dolayı kursiyerlerimizin ailelerine teşekkür ederim.’ dedi.

Öğrenmenin yaşı yoktur.

İnsanlar hangi yaşta olursaolsun bir şeyler öğrenip üretebilirler diyen Hakan Uçar, ‘Halk Eğitimi Merkezleri vasıtasıyla hem kendi ekonomilerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunabilirler. Yerine yenisini koyamadığımız tek şey olan zamanı en iyi şekilde değerlendirmek için herkesi, değişim ve gelişimin kalbine, Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezine bekliyoruz.’ dedi.

Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi hakkında da kısa bilgi veren Uçar, “Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda toplam 59 alan ve 3065 ayrı programda açılan kurslarımızla hizmet vermekteyiz. 2014-2015 eğitim öğretim yılında 356 kurs ve 6450 kursiyerle hizmet verirken 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 510 kurs ve 10.000 kursiyerle bu sayıyı neredeyse iki katına çıkardık. Ayrıca müdürlüğümüz bu çalışmaları, ulusal ve uluslararası projelerle desteklemek yolunda da büyük adımlar atmaktadır. Bu yıl, Avrupa Birliğine dört, Ankara Kalkınma Ajansına bir proje başvurumuz bulunuyor. İnşallah onlardan alacağımız müspet sonuçlarla gücümüze güç katarak yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz. Bunun dışında Halk Eğitimi Merkezimiz, Açık Öğretim alanında 4 ilçeye ve yaklaşık 3500 öğrenciye, Açık İlkokul, Ortaokul ve Lise hizmeti vermektedir.” dedi.

Disleksinin Farkındayım’ Projesi Kapanış Töreni ve Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi’nde konuşma yapan Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan ise, “Bugün güzel ve anlamlı bir günde bu sevinci beraber paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bizler Gölbaşı Kaymakamlığı olarak vatandaşın her türlü talebine karşılık veremeye çalışıyoruz.”dedi.

Yaşamın önündeki engeller kaldırılabilir diyen Şahin Aslan, “Şüphesiz ki yaşamanın mazereti yok. Ne bahane ile olursa olsun yaşamın önündeki engeller kaldırılarak engelli vatandaşlarımız da normal bireyler gibi yaşama tutturularak bizlere bahşedilen dünya güzelliklerini hep beraber paylaşabiliriz.Disleksinin Farkındayım projesi kaymakamlığımıza intikal ettikten sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın imkanlarını kullanarak Milli Eğitim ve Halk Eğitimin özellikle fiziki kapasitesi ve eğitici potansiyeli ile ailelerin de katılımıyla güzel bir proje gerçekleştirmiş olduk. ” şeklinde konuştu.

Çocuklarımızın yaşama karşı donanımlarını artırdıysak, mutluluklarına bir nebze olsun katkı sağladıysak bunun en büyük mükâfat olduğunu dile getiren Aslan, “Disleksinin Farkındayım Projesinde emeği geçen Kaymakamlık, Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği, Milli Eğitim ve Halk Eğitimi Merkezi Personeline teşekkür ediyor ve ayrıca açılışını yapacağımız 2015-2016 eğitim öğretim yılı, Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi’nin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Bilecik Yöresi Halk Oyunları Gösterisi, Dislektik Öğrencilerin Müzik Gösterileri,Karadeniz Ekibi Halk Oyunları Gösterisi yapılarakDisleksinin Farkındayım Projesi kapsamında Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezince düzenlenen yağlı boya resim, gitar ve bağlama kurslarında başarı gösteren öğrencilere ve 2015-2016 eğitim öğretim yılında gayret, çalışkanlık ve örnek davranış sergileyen Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerine başarı belgesi verildi.Daha sonra Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi’nin açılışına geçilerek kurdela kesimi yapılarak sergi katılımcıların ziyaretine açıldı. Halk Eğitiminin Yıl Sonu Sergisi 3 gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık olacaktır.