AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİMİZİ TANITMAK İÇİN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİK

AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİMİZİ TANITMAK İÇİN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİK

2016 Yılı Erasmus+ Ka204 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi  “Yetişkinler İçin Bilinçli Ve Güvenli Sosyal Medya Kullanma Becerileri” ve 2016 Yılı Erasmus+ Ka104  Yetişkin Eğitimi Personelinin Hareketliliği Projesi “Mültecilerin Beceri Eğitimi Yoluyla Topluma Uyum Ve İletişimlerinin Sağlanmasında Öğretmen Yeterliliklerinin Arttırılması” adlı projelerimizi tanıtmak için basın toplantısı düzenledik. Düzenlenen toplantıya Gölbaşında bulunan yerel basın mensupları ile bazı okul müdürleri katıldı.

06.01.2017 1418

Basın toplantısı ile yapılacak olan programlara ve projelerin içeriğine dair bilgilendirme yapan Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Proje Ekibi “Yetişkinlere Güvenli ve Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı Becerisi Kazandırmak” adlı proje ve “Mültecilerin Beceri Eğitimi Yoluyla Topluma Uyum ve İletişimlerinin Sağlanmasında Öğretmen Yeterliliklerinin Arttırılması” adlı proje ile Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği almaya hak kazandıklarını dile getirdiler. 

Toplantıda basın mensuplarına konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Uçar, projede koordinatörlük görevini üstlendiklerini ve İspanya, İtalya, Portekiz, Polonya ve Yunanistan ülkeleri ile ortaklaşa çalışılacağımızı ifade etti. Beş AB ülkesinin yanı sıra bir de yerel ortak olarak Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile çalışılacağını ifade eden Uçar, “Yetişkinlere Güvenli ve Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı Becerisi Kazandırmak” adlı projeyle sosyal medya araçlarını kullanırken karşılaşılan tehlikeler konusunda yetişkinlerde farkındalık oluşturmayı amaçladığını söyledi.

Ayrıca proje sonunda sosyal medya ile ilgili bir eğitim modülü oluşturulacağı bilgisini veren Hakan Uçar, bu modülün Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne sunularak Türkiye’deki tüm yaygın eğitim kurumları tarafından kullanılacağını aktardı.

Uçar, “Mültecilerin Beceri Eğitimi Yoluyla Topluma Uyum ve İletişimlerinin Sağlanmasında Öğretmen Yeterliliklerinin Arttırılması” adlı projeyle ise mültecilerin duygusal ve zihinsel yıpranmalarını önleyebilmeyi, savaş ve göç travmalarını atmalarına destek sunabilmeyi amaçladıklarını belirtti.

Hakan Uçar, mültecilere yönelik proje ortağı olarak çok fazla göç alması sebebiyle Hollanda’nın seçildiğini ve Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinin Hollanda’ya giderek konu ile ilgili formatör olarak eğitim alacaklarını ifade etti.

Toplantı Halk Eğitimi Merkez Müdürü Hakan Uçar’ın Kursları tanıtıcı bir sunum yapması ve katılımcılarla birlikte kursların gezilmesiyle sona erdi.